Bij een enclave gaan een aantal deelnemers samen met een begeleider taken uitvoeren in een regulier arbeidscircuit. Het aantal personen in een enclave varieert, bij ons gaat het meestal om 3 à 4 personen + begeleider. Het is de bedoeling om kwalitatief werk af te leveren, telkens op maat en volgens de mogelijkheden en interesses van de betrokken deelnemers. De uitgevoerde taken zijn nuttig voor de werkgever.

In ’t Veldzicht hebben we momenteel 3 enclaves:

Containerpark te Brugge
Wekelijks gaan 4 deelnemers een handje toesteken in het containerpark te Sint-Pieters. Taken bestaan uit het samenstellen van bakken waar elektrisch afval wordt in verzameld, het uitgieten van motorolie in een speciaal vat, legen van vuilbakken, opruimen van zwerfvuil….Ondertussen werken wij al bijna 11 jaar samen met de mensen van het containerpark en dit tot ieders tevredenheid. Onze deelnemers zijn een vaste waarde geworden binnen de werking. Ze worden gewaardeerd voor het nuttige werk dat ze doen, horen bij de personeelsploeg.

Zwerfvuil in Beernem
Iedere donderdagnamiddag gaan Koen, Kurt, David en Tom op pad in Beernem om zwerfvuil op te ruimen. De verantwoordelijke van milieudienst Beernem geeft door welke locatie er moet worden opgeruimd, waarna “onze mannen” dit in orde brengen. De gemeente voorziet ons van werkschoenen, handschoenen en een grijptang zodat we dit werk op een goede manier kunnen uitvoeren. Zo dragen wij ons steentje bij aan een propere gemeente, iets waar we veel erkenning voor krijgen.

Hostel De Snuffel in Brugge
Woensdagvoormiddag gaan 3 dames een aantal taken uitvoeren in hostel De Snuffel in hartje Brugge. Zij zorgen dat de kamers er netjes bij liggen en maken de keuken voor de toeristen proper. Een begeleidster van de voorziening leert de taken aan en zorgt ervoor dat het werk goed verloopt. Sommige deelnemers kunnen op termijn doorstromen naar een individueel traject Begeleid Werken

 

't Veldzicht Enclave werken